Video från Malmö stads mötesplatser för seniorer: Ärtholmen del 2


Ärtholmens Sommarstad ligger bakom stadionområdet i Malmö, mellan Ärtholmsvägen och Stadiongatan. Malmöbor kan arrendera en tomt här. Tomterna är mellan 250 och 450 m.

Arrenderar gör du av koloniföreningen. Du köper stugan av föregående ägare.
Mellan april och oktober är det många kolonister som flyttar ut och bor på området. Ärtholmen ingår i Svenska förbundet för koloniföreningar.

Faciliteter
Området har sommarvatten och avlopp, och el är indraget i de flesta stugor. Vattnet är tillgängligt från ca 1/4 till 31/10. Här finns besöksparkering och medlemsparkering. Till nöjena hör en boulebana, minigolfbana samt en dansbana. Här finns duschrum, tvättstuga och porta-potti tömningsanläggning. Föreningshuset går att hyra för möten och fester. För mer information om service se under menyn: service.

Gröna stråk
1977 lade man in Ärtholmen i stadsplanen. Det planlades ett grönt stråk från innerstaden och ut mot Hyllie genom följande parker; Slottsparken, Pildammsparken, Stadionområdet, Ärtholmen, Kroksbäck och Hyllie. Stadens gröna lungor behövs, trädgårdsodling är livskvalité och koloniområden är historiskt intressanta områden att bevara. Vi får hoppas att Ärtholmen består.