2022-02-02

Bredband…  … till en rimlig kostnad. 

Det måste inte vara så kostsamt att få tillgång till internet i stugorna.
Man kan lösa det kostnadseffektiv på detta sätt:

Internetleverantör:
Hallon är en av leverantörerna. De har abonnemang utan bindningstid: 5Gb 89:-/månad, 20Gb 149:-/månad, 100Gb 249:-/månad och 200Gb 299:-/månad.
Rabatt till personer som är över 55 eller student.

Kolla på: https://www.hallon.se/bredband. Denna operatör använder 3:s nätAbonnemangen är utan uppsägningstid och du kan ändra potten från t.ex. 100Gb under säsong till 5Gb då stugan inte används. (Detta om du vill kunna använda inomhuskamera, termometer eller annat roligt) Annars säger du bara upp ditt abonnemang.
En annan lågprisoperatör är Vimla, www.vimla.se, som använder Telenors nät, och så finns det givetvis andra leverantörer…

Router för att få ut signalen i rummet:
TP-Link för en engångssumma av 990:- är en variant. Kolla på de stora elektronikvaruhusen och mobilleverantörerna. Det finns en uppsjö av routrar, så det är bara att välja en som har tillgång till ett SIM-kort. Tala med försäljaren, så får du hjälp.
Har du surf kopplat till din telefon, kan du använda funktionen ”Internetdelning”. Då fungerar telefonen som en router.

TV-koppling.
Det finns en massa olika streamade tjänster som kan vara trevligt att ha under en regnig och blåsig dag. Man behöver då en pryttel att sätta in i TV:n. Apple TV eller Google ChromeCast kan vara ett alternativ. De är inte gratis så kolla på Blocket, Tradera eller Facebook och jämför pris.
 Vill man bara se olika TV-program, behöver man inte den senaste versionen…

Du kan givetvis även surfa, maila och spela genom uppkopplingen.